+36 83/ 889 600

Keszthely

Keszthelyt a „Balaton fővárosaként”, de az „emlékek városaként” is gyakran emlegetik.

Festetics Kastély

Keszthely leghíresebb jelképe a Festetics Kastély, amely Magyarország 4. legnagyobb, de 1. leglátogatottabb, 101 helyiséggel rendelkező, eredeti formájában megőrzött és felújított kastélya. Számos kiállításnak és múzeumnak ad otthont, míg nyáron a város legnyüzsgőbb kulturális központjává válik színházi bemutatói és koncertjei révén.

keszthely

Múzeumok, programok és rendezvények

Megannyi program várja Keszthelyen! Városunkban folyamatosan nyitva tartó múzeumok, időszakos kiállítások, koncertek és színházi bemutatók várják a közönséget. A Festetics kastély ad otthont a Kastélymúzeumnak, a Hintókiállításnak, a Történelmi modellvasút kiállításnak és a Vadászati múzeumnak, valamint az egzotikus növényeket felvonultató Pálmaháznak is. Érdemes ellátogatni a Balaton Múzeumba is, ami a Balaton jelenét és múltját mutatja be, valamint színes állatvilágát ismerteti.

A Georgikon Múzeumban a környék agrár és mezőgazdasági fejlődését követhetjük nyomon, míg a Babamúzeumban megcsodálhatjuk a népviseletbe öltöztetett babákat és hírességekről mintázott életnagyságú viaszszobrokat. Elkalandozhatunk még a rádió és TV múzeumba, a Cadillac múzeumba vagy Szendrey Júlia felújított szülőházához is.

Aki kedveli a műemlékeket, a monarchia korabeli építészetet, annak Keszthely maga a paradicsom. Városunkban kalandozva szinte minden épületen felfedezhető ennek a kornak egy-egy apró jellegzetessége. Városunk folyamatosan megújul és fejlődik! 2012-ben elkészült a főtér és a szállodánk mellett lévő park és Balaton parti sétány is felújításra került, ahol gyermekjátszótér és kültéri fitnesz park várja a mozogni vágyókat csodálatos panorámával a Balatonra.

Csomagajánlatok
Hotel Helikon
Sport és Konferencia Szálloda

Cím: 8360 Keszthely, Balaton-part 5.
Tel.: +36 83/ 889-600
E-mail: sales@hotelhelikon.hu
GPS koordináták: 46.7594329; 17.251817
Útvonaltervezés
Vendégkönyvünkből